Oefening kleine blusmiddelen
Oefening kleine blusmiddelen

Agenda

Er zijn geen datums bekend.

Ruzie bij autobrand

Geplaatst op maandag 06 november 2017 | 0 reacties
Ruzie bij autobrand

Vanwege een ruzie was er een auto tegen het gebouw gereden en in de brand geraakt, er waren daadwerkelijk echte vlammen te zien. Deze brandhaard moest geblust worden met behulp van de brandweer van Vlaardingen. Tijdens deze wedstrijd op zaterdag 28 oktober nam jeugdbrandweer Maasland het op tegen vijf andere teams.

In het gebouw was er een doorgeslagen brand in de boven gelegen ruimte. De sleutelhouder kwam gelijk paniekerig naar buiten gerend bij het arriveren van het jeugdbrandweer team. Beneden lag er een slachtoffer op de grond met een gebroken been, binnen was er ook een slachtoffer aanwezig achter de brand in de boven gelegen ruimten.

Nummer 1 en 2 werden gelijk naar binnen gestuurd om te verkennen, 3 en 4 waren met de waterwinning bezig en ontfermde zich daarna over het slachtoffer die buiten lag met een gebroken been. Nadat de ambulance het slachtoffer met gebroken been had afgevoerd konden nummer 3 en 4 snel een straal op de brandhaard in de auto zetten. Ondertussen hadden nummer 1 en 2 het andere slachtoffer van de boven gelegen ruimte naar beneden en in veiligheid gebracht. Nadat ook dit slachtoffer in veiligheid was, werden nummer 1 en 2 naar binnen gestuurd met een straal om boven de doorgeslagen brand te blussen.

Na alle branden geblust waren werden de stralen weer opgeruimd en konden ze, na een snelle controle of alle materiaal aanwezig was, alles opruimen. Uiteindelijk heeft jeugdbrandweer Maasland de 5e plek gehaald.

Bekijk de foto's

Reageer

Jeugdbrandweer blust brand bij Maaslands aannemersbedrijf

Geplaatst op zaterdag 06 mei 2017 | 0 reacties
Jeugdbrandweer blust brand bij Maaslands aannemersbedrijf

Zaterdag 18 maart werden 7 jeugdbrandweer teams opgeroepen voor een brand bij van Dijk in Maasland. Bij het bedrijf stonden diverse pallets buiten tegen de wand in de brand. De medewerker die gebeld had lukt het niet om de brand de blussen. Hierdoor is de brand naar binnen geslagen bij het bedrijf. Gelukkig was dit de opzet van een geslaagde wedstrijd die jeugdbrandweer Maasland organiseerde voor de teams uit de regio.

Alle teams hebben de brand kunnen blussen en de de uitslag van deze wedstrijd is als volgt:

1e  Monster                   1086 pnt
2e  Pijnacker/Nootdorp  1062 pnt.
3e  Vlaardingen            1030 pnt.
4e  Maassluis               1004 pnt.
5e  Naaldwijk                994 pnt.
6e  Maasland                 896 pnt.
7e  Landsingerland         830 pnt.
 
 
Reageer

Heftruck in brand bij wedstrijd in Maassluis

Geplaatst op zaterdag 12 november 2016 | 0 reacties
Heftruck in brand bij wedstrijd in Maassluis

29 oktober organiseerde brandweer Maassluis de regionale jeugdbrandweerwedstrijd. De deelnemende ploegen moesten uitrukken naar de brandmelding op het adres Helderingstraat 37 in Maassluis (buiten terrein).

Aldaar aan gekomen bleek het huisnummer niet 37 maar 12 te zijn. Het bleek dat er buiten tegen de muur een brommer in brand stond met een doorslag naar binnen. Hier binnen stond een heftruck, die aan de oplader hing, die ook vlam had gevat.

Belangrijk was dan ook dat de teams als eerst de stroom uitschakelden en daarna de blusstralen in zetten op de doorslag en brand. Tevens was het belangrijk dat er goed werd verkend om de gevaarlijke stoffen die aanwezig waren veilig te stellen.

Tijdens de wedstrijd kregen de deelnemende teams de volgende informatie mee:

  • Waterwinning achter op het terrein
  • Informant aanwezig op het terein
  • Nuts, ambulance en politie komen op aanvraag

Alle deelnemende teams hebben hun stinkende best gedaan. Evenals de organisatie van brandweer Maassluis. Daardoor was het een erg leuke dag.

Bekijk de foto's

Reageer
Bekijk oudere nieuwsberichten »