Oefening kleine blusmiddelen
Oefening kleine blusmiddelen

Agenda

Er zijn geen datums bekend.

Heftruck in brand bij wedstrijd in Maassluis

Geplaatst op zaterdag 12 november 2016 | 0 reacties
Heftruck in brand bij wedstrijd in Maassluis

29 oktober organiseerde brandweer Maassluis de regionale jeugdbrandweerwedstrijd. De deelnemende ploegen moesten uitrukken naar de brandmelding op het adres Helderingstraat 37 in Maassluis (buiten terrein).

Aldaar aan gekomen bleek het huisnummer niet 37 maar 12 te zijn. Het bleek dat er buiten tegen de muur een brommer in brand stond met een doorslag naar binnen. Hier binnen stond een heftruck, die aan de oplader hing, die ook vlam had gevat.

Belangrijk was dan ook dat de teams als eerst de stroom uitschakelden en daarna de blusstralen in zetten op de doorslag en brand. Tevens was het belangrijk dat er goed werd verkend om de gevaarlijke stoffen die aanwezig waren veilig te stellen.

Tijdens de wedstrijd kregen de deelnemende teams de volgende informatie mee:

  • Waterwinning achter op het terrein
  • Informant aanwezig op het terein
  • Nuts, ambulance en politie komen op aanvraag

Alle deelnemende teams hebben hun stinkende best gedaan. Evenals de organisatie van brandweer Maassluis. Daardoor was het een erg leuke dag.

Bekijk de foto's

Reageer

Wedstrijd Lansingerland & afscheid

Geplaatst op zaterdag 14 maart 2015 | 0 reacties
Wedstrijd Lansingerland & afscheid

Zaterdag 14 maart is de onderlinge jeugdbrandweerwedstrijd gehouden in Lansingerland. Op deze wedstrijd heeft het team van Maasland de vijfde plek behaald. 

Met deze wedstrijd hebben wij afscheid genomen van twee enthousiaste jeugdbrandweerleden, Matthijs en Jack. Wij willen jullie bedanken voor alle leuke oefenavonden die we samen hebben gehad.

Bekijk foto's van het afscheid

Reageer

25 jaar jeugdbrandweer Maasland - reünie

Geplaatst op woensdag 08 januari 2014 | 0 reacties
25 jaar jeugdbrandweer Maasland - reünie

Zaterdag 30 november vierde jeugdbrandweer Maasland zijn 25 jarige bestaan. Speciaal hiervoor hadden wij alle oudleden, instructeurs en andere bekende van de brandweer uitgenodigd voor een reünie.

Naast een demonstratie van de jeugdbrandweer en enkele praatjes van verschillende mensen hebben we op deze middag vele bekende teruggezien. Dit naast een kleine tentoonstelling van oud jeugdbrandweermateriaal was het allemaal erg geslaagd.

Wij willen iedereen bedanken. Op naar de volgende 25 jaar!

Reageer
Bekijk oudere nieuwsberichten »