Wat is Jeugdbrandweer?

Bij de Jeugdbrandweer zitten jongens en meiden van 12 tot en met 18 jaar die geïntereseerd zijn in de Brandweer. Ze trainen voor wedstrijden en leren daarnaast heel veel over de Brandweer. Ook leeer je bijvoorbeeld hoe je kleine blusmiddelen moeten gebruiken om een kleine brand te blussen. Verder helpt de jeugdbrandweer soms mee om oefeningen voor het vrijwillige korps uit te zetten.

Oefening kleine blusmiddelen

Oefening met kleine blusmiddelen

Richting de zomer gaan we, als het lekker weer is, elkaar te lijf met water. Als het wat slechter weer wordt hebben we soms een filmavond en aan het eind van het jaar hebben we een afsluiting waarbij we bijvoorbeeld gaan karten of bowlen. En met zijn allen maken we een hoop lol.

Opstellen bij een wedstrijd

Opstelling bij een wedstrijd

Als je 18 jaar bent moet je stoppen met de Jeugdbrandweer. Maar je hebt dan de mogelijkheid om naar het vrijwillige korps van Maasland door te stromen. De Jeugdbrandweer oefent elke woensdagavond tussen 19:00 en 20:30.

Hoe kan ik bij de Jeugdbrandweer?

Als je bij de Jeugdbrandweer wilt kun je een e-mail sturen met daarin het bericht dat je interesse hebt of je komt op woensdagavond, onze oefenavond, tussen 18:50 en 19:15 langs bij de brandweerkazerne in Maasland. Vraag dan naar Wilfried Alsemgeest, hij is de instructeur die je alles over de jeugdbrandweer kunnen vertellen.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je bij de Jeugdbrandweer wilt:

  • je hebt een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar
  • je hebt geen andere activiteiten of sporten op woensdagavond (onze oefenavond)
  • je hebt toestemming van je ouders
  • je woont in Maasland, Schipluiden of Den Hoorn