Nieuwsarchief

Wedstrijd Lansingerland & afscheid

Geplaatst op zaterdag 14 maart 2015 | 0 reacties

Zaterdag 14 maart is de onderlinge jeugdbrandweerwedstrijd gehouden in Lansingerland. Op deze wedstrijd heeft het team van Maasland de vijfde plek behaald. 

Met deze wedstrijd hebben wij afscheid genomen van twee enthousiaste jeugdbrandweerleden, Matthijs en Jack. Wij willen jullie bedanken voor alle leuke oefenavonden die we samen hebben gehad.

Bekijk foto's van het afscheid

Lees verder

25 jaar jeugdbrandweer Maasland - re√ľnie

Geplaatst op woensdag 08 januari 2014 | 0 reacties

Zaterdag 30 november vierde jeugdbrandweer Maasland zijn 25 jarige bestaan. Speciaal hiervoor hadden wij alle oudleden, instructeurs en andere bekende van de brandweer uitgenodigd voor een reünie.

Naast een demonstratie van de jeugdbrandweer en enkele praatjes van verschillende mensen hebben we op deze middag vele bekende teruggezien. Dit naast een kleine tentoonstelling van oud jeugdbrandweermateriaal was het allemaal erg geslaagd.

Wij willen iedereen bedanken. Op naar de volgende 25 jaar!

Lees verder

25 jaar jeugdbrandweer Maasland - regionale wedstrijd

Geplaatst op vrijdag 08 november 2013 | 0 reacties

Op zaterdag 12 oktober is door jeugdbrandweer Maasland de half jaarlijkse regionale wedstrijd georganiseerd. Op deze zonnige dag namen zeven jeugdbrandweer teams het tegen elkaar op.

Lees verder

Bezoek Rotterdam The Hague Airport

Geplaatst op donderdag 06 juni 2013 | 0 reacties

Zaterdag 6 april 2013 zijn wij, Jeugdbrandweer Maasland, op luchthaven Rotterdam The Hague Airport geweest. Wij waren hier om bij de brandweer van Rotterdam The Hague Airport te kijken.

Lees verder

30 april: Badeendjesrace XXL

Geplaatst op zaterdag 20 april 2013 | 0 reacties

Op 30 april vindt er een spectaculaire activiteit aan de 's Herenstraat plaats!

Jeugdbrandweer Maasland presenteert samen met Scouting Maasland zich op 30 april, de laatste Koninginnedag, dit jaar vanaf 15.30 uur aan de 's Herenstraat met een Badeendjesrace XXL.

Zoveel mogelijk eendjes worden losgelaten in het water en zullen op ludieke wijze naar de finish worden getransporteerd. Voor de winnaars liggen mooie prijzen in het verschiet.

Voor en tijdens Kroningsdag kun je één of meerdere eendjes kopen, € 2,50 per stuk. Dit kan bij de leden van de jeugdbrandweer of online.

Meer informatie en bestellen op www.duckracemaasland.nl.

Lees verder

Kom kijken bij de wedstrijd in Maassluis

Geplaatst op vrijdag 22 maart 2013 | 0 reacties

Zaterdag 23 maart speelt jeugdbrandweer Maasland een wedstrijd in Maassluis. De ploeg moet zich melden om 9:30 en om 10:00 gaat Maasland, als eerste ploeg van de dag, van start.

Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken en de ploeg aan te moedigen. Loop binnen bij de brandweerkazerne van Maassluis op Elektraweg 3. Daar kunnen ze je vertellen waar het wedstrijdobject is.

Lees verder

Bezoek aan de 112 alarmcentrale

Geplaatst op zondag 02 december 2012 | 0 reacties

Op woensdag 14 november 2012 zijn wij uitgenodigd op de alarmcentrale van Haaglanden. Deze avond was er voor bedoelt om een beter zicht te krijgen waarom communicatie zo belangrijk is.

We kwamen aan bij de alarmcentrale van Haaglanden, toen we eindelijk door de alle hekken en beveiligde deuren heen waren gingen we boven eerst koffie drinken. Daarna kregen we uitleg hoe het gebouw ingedeeld is, we kwamen er achter dat het deel van de brandweer heel klein is in vergelijking met ambulance en de politie.

Op het moment dat wij op woensdag aanwezig waren er maar twee mensen van de brandweer waarbij één van hen ons uitleg gaf hoe het allemaal in z'n werk ging. We kregen uitleg hoe er een melding binnen kwam, en hoe die melding verwerkt werd. Er werd ook uitgelegd hoe de melding gemaakt werd, en hoe de voertuigen aangestuurd werden. Verder kregen we ook nog informatie over de nieuwe meldkamer.

Al met al was het een hele interessante en informatieve avond. wWe hebben er veel van opgestoken. We hebben nu een beter beeld van de communicatie tussen de centralist en de brandweer.

Lees verder

Jeugdbrandweer wint eerste plaats in Pijnacker

Geplaatst op dinsdag 20 maart 2012 | 0 reacties

Op zaterdag 17 maart 2012 is de jeugdbrandweer van Maasland eerste geworden bij de onderlinge wedstrijden in Pijnacker-Nootdorp.

Bij een heftruck bedrijf was brand uitgebroken. Bij dit ongeluk was ook nog een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer werd in veiligheid gebracht en de brand werd daadkrachtig geblust. Dit werd zo goed gedaan dat met de inzet de eerste plaats werd gehaald.

Bekijk de foto's

Lees verder

Uitnodiging wedstrijden in Pijnacker

Geplaatst op zondag 19 februari 2012 | 0 reacties

17 maart 2012 zijn er onderlinge wedstrijden in Pijnacker-Nootdorp. Deze keer zijn er voor het eerst acht ploegen. Maassluis en Naaldwijk zijn ook gevraagd mee te spelen.

Naaldwijk en Maassluis spelen pas voor de eerste keer mee. Voor hun is wordt het dus een spannende tijd. In dit bericht de planning en info voor supporters.

Lees verder

Echt vuur op Overvoorde

Geplaatst op maandag 12 september 2011 | 0 reacties

Woensdag 7 september hebben we de brandweeroefenlocatie "Overvoorde" in Rijswijk bezocht. Hier is er onder toeziend oog van instructrice Karin en Jaap geoefend. Het leukste was dat het oefenen deze keer met echt vuur kon. Iets wat niet al te vaak gebeurd. Ow yeah!

Lees verder

Zonnige wedstrijden in Maasland

Geplaatst op maandag 04 april 2011 | 0 reacties

Zaterdag 2 april werden, op een zonovergoten dag, de jeugdbrandweerwedstrijden gehouden in Maasland. Het wedstrijdobject was een timmerbedrijf op een klein industrieterrein. In dit bedrijf was brand uitgebroken in het magazijn en daarna doorgeslagen naar de bovenliggende verdieping.

Lees verder

Jeugdbrandweerwedstrijden op 2 april in Maasland

Geplaatst op maandag 28 maart 2011 | 0 reacties

Zaterdag 2 april worden de regionale jeugdbrandweerwedstrijden in Maasland gehouden. De deelnemende korpsen zijn Pijnacker-Nootdorp, Monster, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Iedereen is welkom om te kijken hoe hard deze zes teams werken voor de eerste plaats.

Vanaf 12:30 uur gaat de jeugdbrandweer van Maasland van start. Rond 17.30 uur zullen de prijzen worden uitgereikt. De locatie van de wedstrijden is nog geheim. Op de dag zelf kunt u zich melden bij de kazerne van Maasland. Hier wordt verteld op welke locatie de wedstrijden gehouden worden.

Lees verder

Nieuwe bluspakken

Geplaatst op donderdag 24 februari 2011 | 0 reacties

De bluspakken van jeugdbrandweer Maasland waren nodig aan vervanging toe. Na een avondje passen en een aantal weken wachten was het woensdag 16 februari eindelijk zo ver.

Deze oefenavond zijn de nieuwe bluspakken in gebruik genomen. Mooi op tijd voor de regionale jeugdbrandweerwedstrijden die zaterdag 2 april 2011 in Maasland worden georganiseerd.

Lees verder

Keihard knallen in 2011

Geplaatst op vrijdag 07 januari 2011 | 0 reacties

Na een welverdiende kerstvakantie gaan wij vanaf woensdag 12 januari weer van start met de jeugdbrandweer. In 2011 gaan wij flink knallen met een nieuwe ploeg.

Lees verder

Jeugdbrandweer Maasland neemt afscheid van 4 kanjers

Geplaatst op vrijdag 26 november 2010 | 0 reacties

Dit jaar hebben afscheid moeten nemen van 4 jeugdbrandweerleden omdat ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Op woensdag 24 november j.l. hebben we afscheid genomen van de kanjers Laura, Serena en Kelly. Van Paul hadden we in september al afscheid genomen. Laura, Serena en Kelly zijn 6 jaar lid geweest en Paul 3 jaar.

Lees verder

Jeugdteam Maasland haalt derde plaats

Geplaatst op maandag 08 november 2010 | 0 reacties

Op zaterdag 6 november werden de interregionale jeugdwedstrijden voor de brandweer in Bergschenhoek georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd deden drie teams uit Haaglanden en drie team uit Rotterdam-Rijnmond mee.

Lees verder

Wedstrijden in Bergschenhoek

Geplaatst op vrijdag 05 november 2010 | 0 reacties

Zaterdag 6 november heeft Jeugdbrandweer Maasland een wedstrijd in Bergschenhoek. Dit is de laatste wedstrijd voor de drie dames in het team. Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken. Dit is ons schema:

 • Melden kazerne Maasland - 14:40 uur
 • Vertrek naar Bergschenhoek -14:50 uur
 • Melden in Bergschenhoek - 15:30 uur
 • Omkleden - 15:40 uur
 • Vertrek naar object - 15:50 uur
 • Spelen - 16:00 uur
 • Klaar met spelen - 16:30 uur
 • Prijsuitreiking - 17:30 uur
Lees verder

Foto's schoolbrandweer 2010

Geplaatst op maandag 13 september 2010 | 0 reacties

Zaterdag 11 september zijn voor de brandweerkazerne in Maasland de schoolbrandweerwedstrijden gehouden. Het weer zat mee en alle ploegen hebben goed hun best gedaan.

Foto's van de wedstrijden

Lees verder

Schoolbrandweer 2010

Geplaatst op zondag 29 augustus 2010 | 0 reacties

Maandag 30 augustus 2010 beginnen weer de oefeningen voor de schoolbrandweerwedstrijden. De wedstrijd wordt zaterdag 11 september gehouden, de eerste ploeg start om 11:00. Bekijk het oefen en wedstrijd schema.

Lees verder

Nieuwe ploeg behaald 5e plaats in Monster

Geplaatst op woensdag 28 april 2010 | 0 reacties

Op 27 maart 2010 heeft de nieuwe wedstrijdploeg van de jeugdbrandweer een wedstrijd gespeeld in Monster, zij hebben de 5e plaats behaald. Voor een eerste keer ging het heel erg soepel. De volgende keer gaan we voor een hogere plek.

Bekijk de foto's van de wedstrijd

Lees verder

Uitnodiging: 27 maart wedstrijden in Monster

Geplaatst op dinsdag 09 maart 2010 | 0 reacties

Update: de tijden zijn gewijzigd!

Zaterdag 27 maart zijn er jeugdbrandweer wedstrijden in Monster. Jeugdbrandweer Maasland speelt natuurlijk ook mee. Dit doen we met een gedeeltelijk nieuwe ploeg met als bevelvoerder Kelly. Hieronder staat het schema voor deze dag.

 • Melden kazerne Maasland om 14:30 uur
 • Vertrek naar Monster om 14:45 uur
 • Melden in Monster om 15:00 uur
 • Omkleden om 15:15 uur
 • Vertrek naar object om 15:30 uur
 • Spelen om 15:45 uur
 • Klaar met spelen om 16:15 uur 
 • Prijs uitreiking om 17:30 uur 

Wil je komen kijken, dat kan! Je kunt je dan melden op de brandweerkazerne in Monster: Verdilaan 90 in Monster.

We moeten melden in Monster om 15,45 uur

We gaan omkleden  om 16.00 uur

Vertrek naar object  om 16.15 uur

We spelen     om 16.30 uur

Klaar met spelen   om 17.00 uur 

Prijs uitreiking   om 17.30 uur 
 
 

Melden kazerne Maasland  om 15.oo uur

Vertrek naar monster     om 15.15 uur 
 

Voorkijkers  melden Verdilaan  90  2681 KP Monster
 • We moeten melden in Monster om 15:45 uur
 • We gaan omkleden  om 16:00 uur
 • Vertrek naar object  om 16:15 uur
 • We spelen om 16:30 uur
 • Klaar met spelen om 17:00 uur 
 • Prijs uitreiking om 17:30 uur 

Melden kazerne Maasland om 15:00 uur
Vertrek naar Monster om 15.15 uur 

Kijkers kunnen zich op het volgende adres melden: Verdilaan 90 2681 KP Monster

Lees verder

Samen met Sinterklaas afscheid genomen van drie leden

Geplaatst op vrijdag 11 december 2009 | 0 reacties

Woensdag 2 december hebben we met zijn allen Sinterklaas gevierd op de kazerne. Sinterklaas was zelf zo aardig om ook even, samen met twee pieten, langs te komen. Daarbij had hij drie speciale cadeautjes bij zich.

Deze cadeautjes waren een oorkonde en een medialle voor de drie mannen die dit jaar afscheid van de jeugdbrandweer moesten nemen omdat ze 18 zijn. Deze mannen zijn Roy, Sander en Roel.

Het was een gezellige avond, ook al is het jammer dat we afscheid moesten nemen. Foto's? Natuurlijk! Deze zijn te vinden in dit album.

Lees verder

Maasland 4e bij wedstrijden in Berkel en Rodenrijs

Geplaatst op dinsdag 03 november 2009 | 0 reacties

Afgelopen zaterdag 31 oktober werden de bekende Jeugdbrandweer westrijden in Berkel en Rodenrijs gehouden.

Doordat we eind dit jaar nemen we afscheid van Roel, Sander en Roy was dit de laatste wedstrijd waarin het team in zijn huidige opstelling speelde.

Lees verder

Kom kijken in Berkel en Rodenrijs

Geplaatst op woensdag 30 september 2009 | 0 reacties

Aanstaande zaterdag 31 oktober heeft de jeugdbrandweer een wedstrijd in Berkel en Rodenrijs. We moeten ons verzamelen om 15:15 en we spelen om 15:45 uur.

We nodigen iedereen uit om te kijken of het de ploeg weer lukt om eerste te worden. Het adres van de brandweerkazerne is Berkelse Poort 25, 2651 JX in Berkel en Rodenrijs.

Lees verder

Aloysius B wint schoolbrandweer wedstrijden 2009

Geplaatst op zaterdag 12 september 2009 | 0 reacties

Op zaterdag 12 september werden weer de schoolbrandweer wedstrijden in Maasland gehouden. De drie scholen namen het met 6 teams tegen elkaar op voor de brandweerkazerne in Maasland. Bij alle teams zijn de "branden" bij de huisjes, de bordjes en de ballengoot geblust.

Lees verder

Vele gewonden bij oefening vliegtuigongeluk

Geplaatst op zondag 14 juni 2009 | 0 reacties

Dinsdag 9 juni had de brandweer van Maasland een grote oefening. Er was zogenaamd een vliegtuig in het weiland langs de Kwakelweg neergestort. Bij de oefening hebben de jeugdbrandweer slachtoffers gespeeld. Onder andere waren ze piloten, stewardessen en inzittenden.

Lees verder

Persoonlijke felictaties van de burgemeester

Geplaatst op donderdag 09 april 2009 | 0 reacties

Afgelopen woensdag 8 april 2009 werd de Jeugdbrandweer Maasland verrast door een bezoekje door Arnoud Rodenburg, burgermeester van Midden-Delfland. De reden? Hij wou persoonlijk het team van Maasland feliciteren met het behalen van de 1e plaats bij de wedstrijden in Pijnacker. Voor de gezelligheid had de burgermeester taart meegenomen.

Lees verder

1e plaats voor Jeugdbrandweer Maasland in Pijnacker

Geplaatst op zondag 29 maart 2009 | 0 reacties

Afgelopen zaterdag 28 maart werden in Pijnacker de regionale jeugdbrandweer wedstrijden gehouden. De ploeg van Maasland moest het opnemen tegen de vijf ploegen uit Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Monster, Berschenhoek en Pijnacker.

Lees verder

Kom kijken in Pijnacker

Geplaatst op woensdag 18 maart 2009 | 0 reacties

Jeugdbrandweer Maasland heeft de afgelopen tijd hard geoefend voor de wedstrijden op 28 maart in Pijnacker. Op deze zaterdag zullen we om 15:00 uur starten bij het object.

En natuurlijk mag iedereen komen kijken. Jeugdbrandweer Maasland moet zich om 14:15 melden bij de brandweer kazerne. Onze fans mogen zich rond die tijd ook bij de kazerne verzamelen. Het adres is: Nootdorpseweg 4, 2641 BJ Pijnacker (bekijk op de plattegrond ).

Lees verder

2e plaats voor Maasland

Geplaatst op zondag 16 november 2008 | 0 reacties

De Jeugdbrandweer westrijden die tweemaal per jaar onderling worden georganiseerd door de deelnemende korpsen waren ook nu weer, in Vlaardingen, een groot succes. Zeker voor alle deelnemende ploegen.

Wie naar de punten verdeling kijkt constateert dat er alleen winnaars waren omdat de punten verdeling minimale verschillen liet zien. Het beloofd dan ook volgend jaar weer spannend te worden wie er dan met de hoofdprijs naar huis gaat.

Lees verder

Schoolbrandweer wedstrijden 2008

Geplaatst op zondag 14 september 2008 | 0 reacties

Zaterdag 13 september vonden voor de brandweer kazerne van Maasland weer de jaarlijkse schoolbrandweer wedstrijden plaats. Dit jaar stonden er 6 ploegen aan de startlijn van de Aloysius, de Schutse en de Groene Oase.

Lees verder

2e plaats voor Maasland

Geplaatst op zondag 16 maart 2008 | 0 reacties

Afgelopen zaterdag 15 maart zijn de Jeugdbrandweer wedstrijden door Maasland georganiseerd. Het object was het autoschade herstel bedrijf Wildeboer in Schipluiden. Het pand van Wildeboer zit complex in elkaar en het was dus ook een hele uitdaging voor de zes deelnemende jeugd korpsen. Maar gelukkig hebben ze de brand uitgekregen onder toeziend oog van vele toeschouwers.

Lees verder

Discipline en betrokkenheid bij Jeugdbrandweer Midden Delfland

Geplaatst op zaterdag 05 januari 2008 | 0 reacties

Deze kop prijkte enige tijd geleden als kop in de Schakel, ter promotie voor de jeugd. In dat stuk werd er uitgebreid op in gegaan wat jeugdbrandweer is en wat ze doen.Ook kreeg de jeugd zelf de gelegenheid om te vertellen wat ze van de brandweer vinden.Er werd van alles gevraagd aan de jeugd en ze kregen alle tijd om uitleg te geven van het hoe en waarom ze bij de jeugdbrandweer zijn gegaan. De onder staande stukjes spreken voor zich zelf.

Lees verder

1e plaats behaald in Bergschenhoek

Geplaatst op donderdag 15 november 2007 | 0 reacties

Zaterdag 10 november werd de regionale jeugdbrandweerwedstrijd gespeeld in Bergschenhoek. Jeugdbrandweer Maasland is op deze wedstrijd 1e geworden van de vier jeugdbrandweerploegen die meededen.

Lees verder

Filmavondje

Geplaatst op donderdag 01 november 2007 | 0 reacties

Afgelopen woensdag 25 oktober (herfstvakantie) hebben we na onze standaard oefenavond een filmavond gehouden met de jeugdleden. Met een hele hoop chips en gezelligheid hebben we 3 films gekeken, Transformers, Shrek 3 en Shooter.

PS. 10 november zijn er jeugdbrandweer wedstrijden in Bergschenhoek. Maasland moet om 15:15 spelen, iedereen is hierbij uitgenodigd om te komen kijken.

Lees verder

Werken bij de brandweer

Geplaatst op woensdag 11 april 2007 | 0 reacties

De brandweer is mensen aan het werven voor de beroepskorpsen in Haaglanden (Den Haag/Delft-Rijswijk/Zoetermeer/Lei-Voo). De basisopleiding begint in september 2007. Na de deze basisopleiding lopen de aspiranten stage in de 24-uursdienst. En hierna ga je verder leren en krijg je een baan als brandweerman bij de genoemde korpsen.

Lees verder

Brand Den Hoorn

Geplaatst op donderdag 05 april 2007 | 0 reacties

Gisteravond zagen wij tijdens onze oefening bij de veiling grote rookwolken. We dachten dat het een brand in Watering was, maar het was in Den Hoorn. De brand legde drie panden en kassen van een bedrijf in de as. De schade loopt volgens de brandweer in de miljoenen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Lees verder

Maasland behaald 2e prijs

Geplaatst op maandag 19 maart 2007 | 0 reacties

17 Maart werden in Monster de jeugdbrandweerwedstrijden gehouden. De korpsen Monster, Maasland, Pynacker/Nootdorp, Vlaardingen, Bergshenhoek, en Berkel en Rodenrijs namen het tegen elkaar op. Het object was een aannemingsbedrijf, te Monster. Hier was brand uitgebroken door kortsluiting in een zaagmachine, ook was er een doorslag naar het magazijn. Voor het object stond een “werknemer” met een akelige hoest door de rook.

Lees verder

Wedstrijd Berkel en Rodenrijs

Geplaatst op zaterdag 03 maart 2007 | 0 reacties

Na weken lang "hard" oefenen brak de dag aan waarop de jeugdbrandweer wedstrijden in Berkel en Rodenrijs worden gehouden. Verzamelen op de Maaslandse Kazerne en daarna gezamenlijk naar de kazerne van Berkel en Rodenrijs. De reis was een beetje gestrest omdat de Kazerne nog niet te vinden was, na veel vragen, toch uiteindelijk gevonden.

Lees verder

Wedstrijd Vlaardingen 2006

Geplaatst op woensdag 15 november 2006 | 0 reacties

Afgelopen zaterdag was Vlaardingen aan de beurt om de jeugdbrandweer wedstrijden te organiseren.Dat Vlaardingen altijd iets apparts wenst is gekozen voor een tankautobrand onder een silo op het terrein van “De Grote Lucht” aan de Maassluisedijk.

Lees verder

Slotavond 2006

Geplaatst op woensdag 15 november 2006 | 0 reacties

De slotavond was even een discussie de een wilde dit en uiteraard de ander wilde dat gaan doen. Zo zie je maar iedereen heeft wel een andere gedachte hier over.Maar de knoop hebben als instructeurs zelf maar door gehakt anders was het een duur uitje geworden en dat is juist niet de bedoeling, het gaat gewoon om de gezelligheid en de onderlinge competitie.

Lees verder

Jeugdbrandweer wedstrijden gewonnen door Vlaardingen

Geplaatst op dinsdag 31 oktober 2006 | 0 reacties

Vandaag werd er in Bergschenhoek een jeugdbrandweerwedstrijd georganiseerd. De korpsen Pijnacker, Bergschenhoek, Maasland, Monster en Vlaardingen namen het tegen elkaar op. Het was de bedoeling om een woningbrand zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Lees verder

Jeugdbrandweer leden spelen voor instructeurs

Geplaatst op zaterdag 08 juli 2006 | 0 reacties

De jeugdleden draaide eens een keer de rollen om,de instructeurs moesten deze keer zelf in actie komen. De leden hadden eens voor de verandering zelf een object verzorgd en uit gezet voor de instructeurs aan gevuld met een paar vrijwilligers moesten zijn een inzet doen die door de jeugdleden zelf bedacht was, onder toezicht van de jeugdleden moesten zij de klus klaren, het onder staand verslag is geheel verzorgd door de jeugdleden zelf.

Lees verder

Leuk, jeugdbrandweer

Geplaatst op donderdag 04 mei 2006 | 0 reacties

De ene die speelt tennis, de andere die zit op voetbal, de laatste die word door zeven jeugdleden in gele pakken door het gras richting een waterkanon gesleept (met tegenzin). Die laatste ben ik dus, maar... het is ze niet gelukt. Oke ik ben wel zeiknat thuisgekomen, inclusief distels in me nek, gras in me haar, gras in me neus, gras in mijn ogen en een groene broek. Maar niet nat door het waterkanon.

Lees verder

Eerst water, dan helpen

Geplaatst op dinsdag 07 maart 2006 | 0 reacties

Afgelopen zaterdag organiseerde jeugdbrandweer maasland de jeugdbrandweer wedstrijden in de bloemenveiling in honselersdijk.

Zes keer zag hij de hulpverleners in actie komen. En zes keer had Ruud van Buuren dezelfde ervaring: De te hulp schietende jeugdbrandweerkorpsen hadden in eerste instantie alleen maar oog voor het verkrijgen van water en pas daarna voor het slachtoffer. In theorie deden de zes korpsen dat trouwens ook goed, zo legt Aad van Beest van het Maaslandse jeugdkorps uit. Zijn korps organiseerde afgelopen zaterdag een jeugdbrandweerwedstrijd. "Eerst moet de waterwinning geregeld worden, want de eigen veiligheid staat voorop. Anders kost een ongeval nog meer slachtoffers."

(bron: haagsche courant)

foto's van de wedstrijd

Lees verder

Schoolbrandweerwedstrijden

Geplaatst op vrijdag 16 september 2005 | 0 reacties

Ik zal me even voorstellen ik ben Roy van Beest. En ik zit samen met Roel en Sander op de jeugdbrandweer. Dat zijn natuurlijk niet alle jeugdleden, maar dit zijn mijn vrienden.

De school brandweer begon met een avond oefenen. Dan wordt er verteld wat ze te doen staat. En er wordt uitgelegd wat een slang is en wat een straalpijp is. De jeugdleden mogen daarbij helpen (en zo nodig ingrijpen).

Lees verder