2e plaats behaald bij wedstrijd in Pijnacker-Nootdorp

14:15 melden we ons bij de kazerne in Pijnacker-Nootdorp. Daar kregen we bonnen om drinken te halen. Daar gingen we nog even rustig zitten en even op onze telefoon met een bekertje drinken.

14:25 onze uitrusting uit de tassen pakken en aan kleden 14:30 we stappen in de TS (tankautospuit) op weg naar de inzet. In de TS kregen we de portofoons eentje voor de AC (alarmcentrale) en de andere 4 portofoons voor de bevelvoerder de pompbediende en voor nummer 1 en 3.

14:45 beginnen we met de inzet. Om te begingen met het opstellen van de ploeggenoten om te controleren of hun uitrusting in orde is en te controleren of we al onze spullen bij ons hebben. Vervolgens melde de bevelvoerder de ploeg inzet gereed. Dat betekend dat klaar zijn voor een inzet.

We kregen een melding van een brand in een werkplaats aan de Heul weg 12 in pijnakker. Er was nog niet bekend of er gevaarlijke stoffen bij betrokken waren en of er slachtoffers waren. Bij aankomst werden we opgewacht door de sleutel houder. Die vertelde dat zijn vrouw nog binnen was.

Vervolgens zijn nummer 1en 2 link om gaan verkennen om de meter kast uit te schakelen en de vrouw die nog binnen was mee naar buiten te nemen.
De bevelvoerder heeft de sleutel houder om nog meer info gevraagd en toen bij de pomp bediende gezet om nog meer info te vragen.

Vervolgens heeft de bevelvoerder tegen nummer 3 en 4 gezegd waar hij het verdeelstuk wil hebben. Nadat hij dat gedaan heeft ging de bevelvoerder zijn kubus maken. 1 en 2 kwamen met de mevrouw naar buiten met brandwonden op haar handen, de mevrouw is naar de pompbediende gebracht om te laten koelen. Daar vertelde ze dat er een prullenbak en een zaagmachine in de brand stond. 3 en 4 zijn toen met de eerste straal naar binnen gegaan om de brand af te schermen zodat de brand niet over kon slaan naar het pand ernaast. 1 en 2 hebben de meterkast niet gevonden dus hebben we het nutsbedrijf ter plaatse laten komen om de elektriciteit en het gas af te sluiten. 1 en2 zijn naar boven gegaan om te kijken of daar een doorslag was naar boven.

Onder tussen melde de pompbediende dat er nog gasflessen aanwezig waren in het pand. Nummer 4 heeft de gasflessen buiten gezet. Nummer 1 en 2 zijn met de tweede straal naar boven gegaan. Toen we het sein kregen dat het gas en elektriciteit eraf was hebben 1 en 2 boven aan het afblussen geweest. Toen de brand uit was zijn nummer 1 en 2 een stuk naar achteren gegaan. Toen zijn 3 en 4 gaan afblussen, toen alles uit was heeft de bevelvoerder alles gecontroleerd.

Toen de brand echt uit was zijn we gaan inpakken. Vervolgens heeft de bevelvoerder het pand overgedragen aan de politie en vertelde wat er gebeurd was. Toen alles opgeruimd en weer klaar stond heeft de bevelvoerder de ploeg weer inzetbaar gemeld. Met de prijsuitreiking zijn we tweede geworden.