Brand op boerderij geblust bij wedstrijd in Lansingerland

Op 20 oktober had de jeugdbrandweer van Maasland een wedstrijd in LandsingerLand.

In het voertuig kregen we de melding: voertuigbrand!!

Bij aankomst kwam de sleutelhouder meteen in paniek naar ons toe want zijn voertuig stond in brand in een open schuur met daar achter hooibalen.

De bevelvoerder zette 1e straal (3&4) in op de brand, achteraf was daardoor de brand naar de hooibalen doorgeslagen. Ondertussen waren 1&2 een kalf aan het reden die ook in de openschuur stond die ze later verplaatst hebben naar een andere plek op de boerderij waar hij weer veilig was.

De pompbediende had de sleutelhouder bij zich staan en aan hem had die nog een paar vraagjes gesteld over het pand waar niet veel uitkwam want we hadden het kalfje al gezien. Achteraf konden we wel vragen aan de sleutelhouder of het goed ging met het kalf na al die rook en/of we nog dierenambulance moesten bellen voor het kalf.

Na het redden van het kalf gingen ook 1&2 met een 2e straal op de brandhaard en als de bevelvoerder zijn kubus compleet had konden alle manschappen AFBLUSSEN.

Toen het uit was mochten e inpakken, na het inpakken kregen we nog Tip’s en Top’s over de inzet.

Bij de prijs uitreiking hebben we jammer genoeg gehoord dat we 7de (laatste) waren geworden met maar een paar kleine puntjes achter op nummer 6.

Bevelvoerder    Luuk
Nummer 1.        Ewoud
Nummer 2.        Joëlle
Nummer 3.        Jordy
Nummer 4.        Bas
Pompbediende. Inti