Over ons

Bij de jeugdbrandweer zitten jongens en meiden van 12 tot en met 18 jaar die geïnteresseerd zijn in de brandweer. Ze trainen voor wedstrijden en leren daarnaast heel veel over de brandweer. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je kleine branden blust. Verder helpt de jeugdbrandweer soms mee om oefeningen voor de vrijwillige brandweer uit te zetten.

Richting de zomer gaan we, als het lekker weer is, elkaar te lijf met water. Als het wat slechter weer wordt hebben we soms een filmavond en aan het eind van het jaar hebben we een afsluiting waarbij we bijvoorbeeld gaan karten of bowlen. En met zijn allen maken we een hoop lol.

Je kan tot en met je 18e jaar mee doen in het jeugdbrandweer team. Daarna heb je de mogelijkheid om, als je aan de eisen voldoet, naar het vrijwillige brandweerkorps van Maasland door te stromen.

De jeugdbrandweer oefent elke woensdagavond tussen 19:00 en 20:30.

Hoe kan ik bij de jeugdbrandweer?

Als je bij de Jeugdbrandweer wilt kun je een e-mail sturen met daarin het bericht dat je interesse hebt of je komt op woensdagavond, onze oefenavond, tussen 18:50 en 19:15 langs bij de brandweerkazerne in Maasland. Vraag dan naar Wilfried Alsemgeest, hij is de instructeur die je alles over de jeugdbrandweer kan vertellen.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je bij de jeugdbrandweer wilt:

  • je hebt een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar
  • je hebt geen andere activiteiten of sporten op woensdagavond (onze oefenavond)
  • je hebt toestemming van je ouders
  • je woont in Maasland, Schipluiden of Den Hoorn

Neem contact op