Over ons

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb je zin in actie? Word lid van de jeugdbrandweer en beleef de spannende uitdagingen van de brandweer.

Samen met je nieuwe vrienden doe je gave dingen en train je voor wedstrijden terwijl je over de brandweer leert. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je kleine blusmiddelen moeten gebruiken om een kleine brand te blussen. Verder helpt de jeugdbrandweer soms mee om oefeningen voor het vrijwillige korps uit te zetten.

Richting de zomer gaan we, als het lekker weer is, elkaar te lijf met water. Als het wat slechter weer wordt hebben we soms een filmavond en aan het eind van het jaar hebben we een afsluiting waarbij we bijvoorbeeld gaan karten of bowlen.

Vanaf je 18e jaar heb je de mogelijkheid om naar het vrijwillige korps van Maasland door te stromen. De jeugdbrandweer oefent elke woensdagavond tussen 19:00 en 20:30.

Hoe kan ik bij de jeugdbrandweer?

Als je bij de jeugdbrandweer wilt kun je een e-mail sturen met daarin het bericht dat je interesse hebt of je komt op woensdagavond, onze oefenavond, tussen 18:50 en 19:15 langs bij de brandweerkazerne in Maasland. Vraag dan naar Wilfried Alsemgeest, hij is de instructeur die je alles over de jeugdbrandweer kunnen vertellen. Of neem contact op.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je bij de jeugdbrandweer wilt:

  • je hebt een leeftijd tussen de 12 en 18 jaar
  • je hebt géén andere activiteiten of sporten op woensdagavond, dit is onze vaste oefenavond
  • je hebt toestemming van je ouders
  • je woont in Maasland, Schipluiden of Den Hoorn