Schoolbrandweer

Ieder jaar organiseert de brandweer in september de schoolbrandweerwedstrijd. Deze spannende wedstrijd wordt gehouden tussen de drie basisscholen van Maasland, De Schutse, De Aloysius en de Groene Oase.

Als eerst bezoeken wij de scholen om de leerlingen enthousiast te maken. Dat is niet zo moeilijk, na enig uitleg over de oefenavonden en de wedstrijd willen de meeste kinderen zich al opgeven. Eerst even overleggen met je ouders is ons advies. We willen wel dat de kinderen er alle drie de oefenavonden erbij kunnen zijn.

Spectaculair oefenen

Na overleg met ouders en leerkrachten hebben worden de ploegen aangemeld. Met de hulp van een paar brandweermannen en de jeugdbrandweer oefenen we drie avonden. Twee keer een droge avond en de derde avond nat. Bij de derde oefenavond wordt er in het begin nog wel serieus geoefend, maar aan het eind is het een en al waterpret en gaat iedereen drijf nat naar huis.

Er vol voor gaan op de wedstrijddag

Daarna volgt op een zaterdag de wedstrijd voor de brandweerkazerne. Hier kunnen alle teams laten zien aan het grote publiek wat ze allemaal hebben geleerd en proberen om de beker te winnen.