Wedstrijd Naaldwijk

Op zaterdag 2 november 2019, hadden wij een jeugdbrandweerwedstrijd in Naaldwijk. Ter plaatse hebben we aangetreden, om te kijken of de pakken goed zitten. We kregen toen de melding (prio. 1) van een schoorsteenbrand op de Harteveldlaan 50a, te Naaldwijk. Dit werd gemeld door een voorbijganger die rook uit een dakraam zag komen.

De bevelvoerder vroeg aan het AC(=alarmcentrale) of de sleutelhouder, politie en ambulance ter plaatse gesteld konden worden. Dat kon, behalve de sleutelhouder dan, omdat niet bekend was wie dat was. Toen we bij het pand aan kwamen, zagen we al snel dat er rook uit het dakraam kwam. De pompbediende maakte de waterwinning gereed en nummer 3 en 4 maakten de watertoevoer gereed.

Ondertussen keken de bevelvoerder en nummer 1 en 2 door de ramen of er brand te zien was, en dat was er; in en om de openhaard. De voordeur was open. De bevelvoerder gaf nummer 1 en 2 de opdracht om linksom te verkennen. Ze schakelden de meterkast uit en kwamen de brand nogmaals tegen (precieze locatie). Toen dat gedaan was konden nummer 3 en 4 met de eerste straal op de brandhaard gaan zitten, om te blussen maar, ook om af te schermen, want er was een doorslag naar boven.

Nummer 1 en 2 werden naar boven gestuurd om daar te verkennen. 1 en 2 verkenden eerst het rechterkamertje, daar zat een slachtoffer. Hij had zijn hoofd gestoten, waardoor hij een hoofdwond had en was daarbij erg duizelig. Nummer 1 en 2 vroegen of de man kon lopen en dat lukte hem wel, alhoewel hij niet heel stevig op zijn benen stond, en begeleidden de man de trap af. De bevelvoerder nam het slachtoffer van nummer 2 over, waardoor nummer 2 alvast een lengte kon klaarmaken. Nadat nummer 1, samen met de bevelvoerder, het slachtoffer bij de pompbediende hadden gebracht, konden nummer 1 en 2 gelijk met de tweede straal naar boven. Daar gingen ze bij de doorslag zitten om het te blussen.

De bevelvoerder meldde ‘kleine brand, brandmeester en afblussen.’ Wat de pompbediende op zijn beurt weer doorgaf aan het AC. De doorslag ging uit en even later ook de brandhaard. Na het controleren of de brand écht uit was, gingen we ‘ventileren en inpakken.’ Dus de twee stalen opgeruimd. Toen we met zijn allen opgesteld stonden bij het verdeelstuk, kregen we het bevel: ‘inpakken’, wat vervolgens door nummer 3 doorgegeven werd aan de pompbediende.

Toen hebben we de toevoer opgeruimd en alles over de finishlijn gelegd. Na dit alles meldde de bevelvoerder ons weer inzetbaar. Het was een hele goede en leerzame inzet en hebben hiermee de 4 e plaats behaald.